Uitleen

BLIK leent uit

Vanaf nu kan je bij Blik videomateriaal en films uitlenen. Vertel ons wat je wil lenen door onderstaand formulier in te vullen. Wij geven zo snel mogelijk antwoord. Daarna kom je naar GIGOS Winterslag waar het materiaal en de dvd's liggen, je vult en ondertekent een GIGOS overeenkomst en je krijgt het materiaal of de dvd gratis mee.

Ons aanbod:

Videomateriaal

- SONY Handycam HDR-CX730

- NIKON AW100 (onderwatercamera)

- SONY ActionCam 4K met viewfinder voor rond je pols 

(2 exemplaren; 1 exemplaar met hoofdband)

- SONY ActionCam full HD

- SONY PD170i (semi-professionele camera met tape)

- Mini-beamers Optoma Pico (4 exemplaren)

- Beamer Acer pd125d

- Statieven

- Externe microfoons en koptelefoon

Films op DVD

- Tajine met friet: de jongeren van JWW Eldorado werkten enkele weken aan de realisatie van hun kortfilm. Ze maakten een docufictie over hun beleving van hun woonwijk. Beelden van hun blik op hun omgeving wisselden ze af met fictie-elementen.

- Blow-up: Tomas, een professioneel fotograaf, zag niets. En toch zag hij alles. Vergrotingen van de foto's die hij in het geniep nam van een vrijend koppeltje in het park onthullen een moord in volle gang. Of toch niet?

- Ichi the killer: wanneer een belangrijke gangsterbaas wordt vermoord, krijgt diens sadistische rechterhand Kakihara opdracht de dader op te sporen. Door getuigen aan vreselijke martelingen te onderwerpen, ontdekt Kakihara dat zijn baas werd vermoord door Ichi, een geheimzinnige jongeman die zijn tegenstanders met vlijmscherpe messen in zijn laarzen aan reepjes snijdt. Wie is Ichi? En waarom heeft hij het voorzien op gangsters? Voordat Kakihara deze vragen kan beantwoorden, heeft Ichi alweer een nieuwe prooi gevonden... Kijken op eigen risico!!

- True Romance: Clarence heeft de liefde van zijn leven gevonden: het ex-hoertje Alabama. Wanneer Clarence een koffer met kleren gaat ophalen bij de ex-pooier van zijn vrouw, eindigt de confrontatie tussen de twee mannen in een gigantisch vuurgevecht. Terwijl het bloed en de kogels hem om de oren vliegen, grijpt Clarence per ongeluk de verkeerde koffer. Met een gigantische partij cocaïne in hun bezit, rijden Clarence en Alabama naar Californië, op de hielen gezeten door de maffia en de politie. 

- Four rooms: is een ontzettend leuke, unieke comedy met vier verschillende verhalen in één hotel. Het is oudejaarsavond en in een hotel beleeft piccolo Ted de allerergste avond van zijn leven. In één kamer houdt een bende heksen een ritueel, maar helaas: ze zijn sperma vergeten! Of piccolo ze even kan helpen. In kamer 2 treft hij een man aan die zijn vastgebonden vrouw onder schot houdt. In kamer 3 moet Ted passen op de kinderen van een gangster. Die koters blijken de grootste etters ter wereld te zijn. En in de laatste kamer geeft een arrogante Hollywoodster een feestje. Zijn vrienden houden een 'lollige' weddenschap die de verliezer letterlijk een vinger zal kosten. Dit is een oudejaarsavond zoals je nog nooit hebt meegemaakt!

- Taxidermia: uitzinnig drieluik over een oversekste soldaat, een vraatzuchtig echtpaar en een gestoorde dierenopzetter. Hun obsessies met lichaam en voedsel leiden tot vele, genadeloos tragi-komische taferelen.

- 21 Grams: een vreemd ongeluk brengt de ernstig zieke wiskundeleraar Paul, de rouwende moeder Cristina en de herboren ex-gevangene Jack samen in een verhaal dat hun emotioneel en fysiek beladen levens toont. Hoewel ze elkaar niet kennen, wordt het trio onherroepelijk verstrengeld in een mix van liefde, verlossing en obsessie.

- Dr. Jekyll and Mr. Hyde: Oscar winnaar Fredric March vertolkt de dubbelrol van een mens en monster in de expressionistische versie uit 1932 (Kant A), en verandert voor je ogen in het duivelse monster dat het beeld van talloze toekomstige Creature Features of monsterfilms zou bepalen. Spencer Tracy, anderzijds, speelt de hoofdrol in de versie van 1941, een film die het verhaal van Robert Louis Stevenson eerder vanuit een psychiatrisch perspectief benadert (Kant B).

- The Green Mile: wonderen gebeuren op plaatsen waar je ze niet verwacht, zelfs in de dodencellen van de gevangenis van Cold Mountain. Daar brengt John Coffey, een zachtaardige reus van een gevangene met bovennatuurlijke krachten, een geest van innerlijke kracht en een menselijkheid over op de cipiers en op zijn medegevangenen.

- Kids: zoveel mogelijk jonge meisjes in een zo kort mogelijke tijd va hun maagdelijkheid beroven, dat is het doel van de in New York City opgroeiende Telly. Deze 17-jarige skater neemt je mee in de wereld van drugs, alcohol, criminaliteit en seks. Tegelijkertijd ontdekt Jennie, nadat ze intiem is geweest met Telly, dat ze besmet is geraakt met het HIV-virus. Een erg schokkende en controversiële film.

- 4th Euregionaal Youth Film Festival: op 30 januari 2016 vond de vierde editie van het Euregionaal Jeugdfilmfestival plaats in C-Mine in Genk. Uit maar liefst 65 inzendingen selecteerde een jury (in diverse categorieën) 10 prijswinnaars. De prijswinnende films en sfeerimpressie van het festival vind je terug op deze festival DVD.