Niet video, maar circus!

Jongleren // Evenwicht // Acrobatie // Magie

Voor jong en oud is er er ook circus. 

Circus is een kunst waarin beweging en lichamelijke expressie centraal staan. Circus is een combinatie van kunst, sport en beweging doordat het tegelijk een grote lichamelijke en artistieke inzet vereist. Toch volstaat een bewegingsverwantschap niet om circus te verbinden met sport. Meer zelfs, circus is geen sport! Circusvaardigheden worden aan een publiek getoond en hebben niets te maken met competitie. Circus is geen wedstrijd maar een schouwspel. De nadruk ligt niet op het kampen of wedijveren maar op het beroeren van de toeschouwers door de schoonheid, de eenvoud, het speelse, het fantasierijke, de inkleding,... van de bewegingsvormen.

Iedere werking die graag één van de circussterren, nl. jongleren, evenwicht en acrobatie, wil leren ontdekken/doen/ervaren, kan via het contactformulier (klik Contact) iets laten weten en wij zoeken naar een geschikte periode om langs te komen met het circusmateriaal (en expertise).

Wat zijn de drie circussterren:

  1. Jongleren: dit omvat al het jongleermateriaal; doekjes, balletjes, ringen, kegels, bordjes, diabolo's, flowersticks, poi's, lasso, flip 'n flyers,..
  2. Evenwicht: hieronder valt al het evenwichtsmateriaal; stelten, tonnen, evenwichtsbal, pedalo's, rola-bola's, slackline (op een evenwichtskoord lopen),...
  3. Acrobatie: is een discipline die een ruim toepassingsveld beslaat, tijdens een circusproject beperken we ons tot grondacrobatie. Dit houdt in: dynamische clowneske bewegingsvormen, balansen bouwen, piramides van drie personen bouwen en piramides van 5, 6 en 7 personen bouwen.