Interessante links

Verruim je BLIK

Villa Basta: is een creatief jeugdcultuurhuis waar jonge mensen van 6 tot 30 jaar kunnen experimenteren met theater, dans, video, muziek en beeld. In de Villa kunnen kinderen en jongeren hun creatieve goesting ontdekken en worden ze gestimuleerd om deze talenten verder te ontwikkelen. Zij voeren niet simpelweg uit, maar scheppen zélf kunst.

J.E.F: een divers aanbod rond jeugdfilm verruimt de blik van kinderen en jongeren. Dit geeft hen kansen om zelf te bepalen in welke wereld ze willen leven. JEF maakt daartoe jeugdfilm beschikbaar voor vertoners, zichtbaar en toegankelijk voor een breed en divers publiek in onderwijs en vrije tijd. JEF is door haar actieve rol in netwerkorganisaties het aanspreekpunt rond jeugdfilm voor beleidsmakers en de (inter)nationale filmsector. Bij JEF vinden kinderen en jongeren een plek om samen film te creëren, te beleven en kritisch te bekijken. JEF zet doorheen de werking 'voor en door jongeren' centraal.

Bevrijdingsfilms vzw: is een niet-commerciële verdeler van film- en videoprogramma's. De algemene doelstellingen zijn door middel van films & video's mensen bewuster maken van andere culturen en gewoonten en een emanciperende werking uitbouwen rond allerlei sociale thematieken en hete hangijzers. Ze bieden hun diensten aan voor alle culturele instellingen, scholen, verenigingen, filmclubs, festivals, enz. maar ook aan privé-personen.

Breedbeeld: is er voor iedereen met een passie voor film, multimedia of fotografie. Ze organiseren projecten, cursussen en wedstrijden voor iedere liefhebber en bieden ondersteuning of advies voor jouw initiatieven.

Mediaraven: is een Vlaamse jeugdwerkorganisatie die kinderen, jongeren en hun begeleiders de kans geeft om met media te experimenteren. Samen maken ze video's, programmeren websites, organiseren vormingscursussen en computerkampen en ontwikkelen mediawijze producten.

Zebracinema: vertoont een selectie kwaliteitsfilms op verschillende locaties in Limburg. Van september tot juni kan je wekelijks kiezen uit een reeks hedendaagse kwaliteitsfilms. Zebracinema heeft extra aandacht voor Europese en mondiale producties en debuutfilms van jonge regisseurs. Voor wie meer wil weten zijn er ook inleidingen, lezingen en seminaries.

Cultuurplatform: is het moedermerk van 6 artistieke disciplines. Het gaat momenteel om klassieke muziek, hedendaagse dans, popmuziek, jazz, design en arthousefilm. Cultuurplatform heeft de ambitie en de competenties om zich te positioneren als een cultuurinstelling van de provincie Limburg voor het (semi-) professionele cultuurcircuit.

Caspar: Het doel van het Villa Crossmedia-project is om jongeren bewust te maken van de kansen, maar ook de valkuilen die het gebruik van nieuwe media met zich meebrengen. Villa Crossmedia geeft jongeren de kans om volop met media te experimenteren en probeert hen tegelijkertijd mediawijzer te maken. Villa Crossmedia dacht samen met Mediaraven, ook expert in jongeren en media, een spel uit om de mediawijsheid van jongeren te testen en te versterken. Het resultaat is het Caspar-game. Een spel gericht op jongeren van 12 tot 26 jaar, met diverse moeilijkheidsgraden. Het kan dus gespeeld worden door iedereen van medialeek tot mediageek.